Instagram tips and tricks
0

Instagram Stories 2020! Cum să le folosești pentru businessul tău

instagram stories 2020

Instagram Stories și-au câștigat rapid popularitatea, devenind un placement super-folositor pentru a crește engagementul conturilor de Instagram, a spori brand awareness-ul  și chiar de a genera mai multe vânzări. Așa că dacă până acum nu te-ai folosit de Instagram Stories pentru brand-ul tău… ce mai aștepți? 😃 Lasă-ne pe noi să îți explicăm cum, de ce și pentru ce să le folosești și fii gata pentru Instagram Stories 2020.

Există 3.713.000 utilizatori Instagram în România și nu e de mirare că numărul este în creștere. Stories au apărut în 2016 și au fost un placement care a prins atât de bine încât numărul postărilor din feed a scăzut pe măsură ce numărul de stories a crescut. Intră pe Insta, caută conturile influencerilor pe care îi preferi și vei vedea că la 1-2 postări în feed / zi există cel puțin 5-6 stories postate. În plus, insta stories au dovedit ca aduc și cel mai mult trafic pe site-uri, mai ales dacă au și linkuri în spate.

Stories au o gamă largă de opțiuni ușor de folosit care te ajută să îți crești vizibilitatea brandului și engagementul, de la poll-uri si #-uri și până la locații și gif-uri. Cu cât audiența devine mai engaged în a răspunde la story-urile tale, cu atât ranking-ul tău va crește pe Instagram. Ca și prim obiectiv, e bine să încerci să ajungi cât mai repede la 10k followers, dar nu înseamnă că dacă ai sub 10k rezultatele nu pot fi la fel de bune. Haide să luăm opțiunile pe rând:

1) Stickere cu produse

Vrei să vinzi mai bine? Atunci tag-uiește produsele prezente în imaginile din stories, la fel cum ai face-o și pentru postările pe Instagram și nu uita că o imagine face mai mult decât 1000 de cuvinte. Stickerele cu produse se pot pune atât pe foto, cât și pe video, și sunt o oportunitate bună de a-ți crește conversiile, mai ales dacă profilul tău are sub 10k followers.

2) Linkuri

Dacă ai peste 10k followers, you are lucky pentru că poți pune linkuri în spatele story-urilor. Pune apoi un text scurt și invită-i să dea celebrul “Swipe Up!” – dacă folosești un gif creativ și amuzant, cu atât mai bine. Dar chiar dacă nu ai 10k followers, poți totuși sugera userilor să dea tap pe linkul din bio. Asigură-te ca îl updatezi constant! 🙂

3) Live-uri

Live-urile în Insta Stories atrag atenția audienței tale și încurajeză comentariile și întrebările. În plus, live-ul va declanșa o notificare tuturor celor care te urmăresc și folosesc aplicația în timp ce tu lansezi live-ul. Poți verifica în Audience Insights care sunt orele când majoritatea followersilor tăi sunt online, iar apoi boom! – intră în live la ora potrivită. 😉

4) Poll stickers

E ușor de înețels de ce au succes: le oferi utilizatorilor din audiență șansa de a-și exprima o părere. Dacă, de exemplu, ai un atelier de bijuterii și te-ai gândit la 2 variații pentru un desgin, dar nu știi pe care să îl alegi, ce crezi că merită făcut? Ai ghicit, un poll pe insta stories în care prezinți ambele variante și îi rogi pe useri să aleagă. Orice dubiu ai avea, lasă audiența să decidă asupra produsului pe care îl scoți la vânzare.

instagram stories 2020

5) Emoji slider stickers

Funcționează pe același principiu ca poll stickers, în sensul că userii pot răspunde la o întrebare folosind un slider de la stânga la dreapta, unde în stânga ai un rating minim iar în dreapta unul maxim. Tu poți alege orice emoji dorești, în funcție de tema întrebării, dar sunt și moduri mai creative de a folosi slider stickers: pune, de exemplu, diferite răspunsuri sub slider, astfel încât userii să selecteze prin emoji răspunsul potrivit.

6) Countdown stickers

Merg perfect înaintea perioadelor de reduceri sau lansărilor de produse! De exemplu, cu 2 zile înainte de Black Friday pune stories cu countdown stickers, ca să creezi sentimentul de nerăbdare. Iar dacă urmează să lansezi noua colecție, fă același lucru – lasă-i pe followers să se întrebe care sunt surprizele pe care le pregătești.

7) Question stickers

Cred că știi deja că publicul tău țintă are o grămadă de întrebări pe care abia așteaptă să ți le pună. So.. dă-le șansa să o facă prin intermediul question stickers! Sesiunile de Q&A pe insta au engagement foarte bun, dar trebuie să te asiguri că poți să răspunzi tuturor. 👍 Poți face asta printr-un alt story sau prin mesaj direct.

instagram stories 2020

8) #-uri și locații

Când vrei să îți crești vizibilitatea pe insta, hashtag-urile și tag-urile cu locații sunt fără îndoială cele mai folositoare. Se pot adăuga până la 10 #-uri per story, din care unul poate fi adăugat prin sticker-ul specific. Locațiile merg foarte bine în cazul în care shopul tău are și un magazin fizic sau dacă business-ul este pe travel sau HoReCa.

9) Instagram Ads

Placement-ul de story pentru Instagram Ads are un rezultat foarte bun – conform Instagram, 75% dintre utilizatori intră pe site sau comandă direct după ce văd o reclamă în story. Setarea lor se face tot din Facebook Ads Manager, unde pur și simplu selectezi placement-ul de insta stories. Reține, însă, că dacă de exemplu vrei să adaugi un carusel cu placement pe story, acesta va afișa maxim 3 dintre bannere, indiferent câte bannere ai setat pentru placement-ul de feed.

instagram stories 2020

10) Postează constant

Ultimul, dar nu cel din urmă sfat: postează minim 1 story în fiecare zi! Cu cât postezi mai des, cu atât îți cresc șansele de a ajunge la publicul tău țintă, mai ales dacă folosești sticker-ele pe care ți le-am prezentat mai sus. 👆 Vizibilitatea ta va crește pe zi ce trece.

Acum, că știi cum și de ce să te folosești de Instagram Stories 2020, nu rămâne decât să le acorzi o șansă – vei vedea rezultatele încă de la primul story postat. Start sharing! 😍 Dacă ai nevoie de mai mult ajutor, contactează-ne și putem discuta despre promovarea pe Instagram.

Sharing is caring
Articole asemănătoare
Cum sa ai succes cu Instagram Ads
Cum sa ai succes cu Instagram Ads?
Facebook Ads: Ce se întâmplă când reclamele intră iar în faza de „learning” sau „învățare”?
agentie ppc
Alege o agenție de PPC pe care te poți baza!

Lasă un comentariu

Comentariul tău

Nume*
Website