Uncategorized
0

Cum să fii mai bun decât algoritmul Instagram în 2020?

Algoritm Instagram 2020

Statisticile recente ne arată că Instagram va rămâne una dintre cele mai puternice platforme de social media în 2020. Engagementul crescut, comunitățile relevante și ratele de conversie din ce în ce mai mari poziționează Instagramul în topul celor mai bune de folosit platforme pentru conținut și pentru campaniile cu reclame. De când algoritmul platformei a trecut de la un feed cronologic la un feed personalizat în funcție de engagementul anterior, lucrurile au devenit cu atât mai interesante.  Te învățăm mai jos cum să fii mai bun decât algoritmul Instagram în 2020! 😃

Video sau foto? Cu sau fără IGTV? Cu sau fără #-uri? Știm, căutarea unui mod de a “bate” algoritmul Instagram de la an la an îți poate mânca mult timp și energie. E bine de știut că nu există o modificare programată a algoritmului, acesta modificându-se în mod constant în funcție de datele înregistrate zilnic. Orice trend-uri noi vor fi automat înregistrate în algoritmul Instagram în 2020, prin machine learning.

Există câteva lucruri care influențează algoritmul când vine vorba despre postări:

1) Relația pe care o ai cu followers-ii tăi

Algoritmul Instagram în 2020 încearcă să prioritizeze postările care apar de la membrii familiei tale sau de la prietenii tăi apropiați. Dacă te întrebi cum știe Instagram cine sunt aceștia, e simplu: după cei cu care tu interacționezi cel mai des și care, prin analogie, ar putea fi familia sau prietenii:

– useri cărora le dai like
– useri cărora le trimiți mesaje
– useri pe care îi cauți
– useri pe care îi cunoști în viața reală

Ai observat că, imediat după ce dai follow unui user nou, le vezi contentul în feed? Dacă vei continua să îl vezi, depinde de câte inimioare îi vei acorda. Îți poți face astfel o idee despre cât de important este să postezi zilnic pe Instagram, pentru că le arăți followers-ilor că ești acolo, alive & kicking. Alege o frecvență a postărilor convenabilă pentru tine, de care ești sigur(ă) că te poți ține: nu e ok dacă te chinui să postezi de 3 ori / zi, dar calitatea conținutului scade de la postare la postare.

Un alt mod prin care îți poți crește prezența pe insta este să răspunzi tuturor comentariilor și mesajelor pe care le primești – cel mai simplu este să îți activezi notificările pentru comentarii din Setări și să fii pe fază când auzi notificarea pentru mesaj. Dacă ți se pare prea complicat să răspunzi și la mesajele de pe Facebook și la cele de pe Instagram, e bine să știi că poți răspunde la mesajele de pe insta direct din platforma de mesaje pentru paginile de Facebook (asta doar dacă le ai conectate, desigur).

2) Timpul

Chiar dacă postările în feed nu se mai ordonează DOAR cronologic, se pare că începând cu perioada Crăciunului de anul trecut, cronologia a redevenit importantă – mulți useri au raportat că văd postări despre Crăciun deși trecuse deja de Anul Nou. 😅 Așa că e bine să te gândești dinainte care sunt orele la care vei posta; testează câteva intervale orare la început, apoi uită-te la informația din Insights și află care sunt orele când follwers-ii tăi sunt cei mai activi. ⏰ Vei vedea că informația poate fi diferită de la o zi la alta sau de la o perioadă la alta. Un studiu făcut de Later pe 12 milioane de conturi de Instagram arată că cele mai bune ore pentru postări sunt 09.00-11:00.

Orele cand userii Instagram sunt activi

3) Cât de mult ești interesat(ă) de un anumit tip de postări

Contentul din feed-ul tău nu se bazează atât de mult pe cui ai dat follow, ci pe postările cărora le-ai dat ❤ până acum. Like-urile tale anterioare ajută algoritmul să prezică căror postări le vei da like și de acum înainte. Practic, ceea ce tu vezi în feed reprezintă postări de la useri cu care interacționezi cel mai des, ale căror story-uri le vizualizezi cel mai des, de la useri care îți dau tag în poze și de la useri cărora tu le lași comentarii la postări. Engagement is king!

În plus, ai dat vreodată scroll până la capătul feed-ului? Nici noi, dar știm că vei fi întâmpinat de mesajul “You’re all caught up now!” 👏 Mai mult ca sigur că nici followers-ii tăi nu fac asta, iar asta înseamnă ca doar cca. 10% dintre ei chiar îți văd postările. Va trebui să lucrezi mult pe partea de engagement pentru a te asigura că ești văzut.

4) Postările se sortează și după frecvență / timp de utilizare al aplicației

Cu cât petreci mai mult timp pe Instagram, cu atât feed-ul tău va fi mai plin de fresh content. La fel este și pentru followers-ii tăi. Dacă petreci mult timp pe platformă, postările vor începe să fie ordonate cronologic, iar dacă intri mai rar, le vei vedea pe cele mai populare dintre cele pe care insta crede că le vei aprecia.

Recent, cei de la Instagram ne-au “luminat” cu privire la câteva întrebări pe care oricine cu prezență activă pe platformă și le-a pus cel puțin o dată. Să le luăm pe rând:

– Foto sau video, ce contează mai mult pentru algoritmul Instagram în 2020?

Multă vreme s-a crezut că videourile sunt favorizate când vine vorba de engagement, dar Instagram ne-a asigurat că acesta este doar un mit. 🙂 Algoritmul prioritizează tipul de conținut cu care un user interacționează mai mult, deci dacă aloci mai mult engagement conținutului video, atunci vei vedea mai multe videouri în feed. Dar, ceea ce contează de fapt este că videourile au o perioadă de vizualizare mai mare.

Algoritm Instagram 2020

– Mai merită să folosești bots & pods?

Nu! Algoritmul actual funcționează prin machine learning și interacțiunile fake vor fi întotdeauna depistate și notate corespunzător. Transparența și autenticitatea sunt elemente cheie pentru un engagement calitativ, pe care să te poți baza.

Algoritm Instagram 2020

– Comentariile chiar trebuie să fie de minim 3 cuvinte?

Alertă de mit! Unul dintre cele mai longevive mituri de pe insta este că algoritmul nu ia în calcul comentariile care au mai puțin de 3 cuvinte. Nimic mai greșit, orice comentariu este luat în calcul, chiar și dacă include doar 2 emojiuri. Comentariile sunt un indicator de engagement super important pentru algoritmul Instagram, deci, cu riscul să ne repetăm, îți recomandăm să le răspunzi cu regularitate. Membrii audienței tale vor fi happy că le acorzi atenție!

Algoritm Intagram 2020

– Cont personal vs. cont business

Contul de business are prioritate, they said. But they were wrong! 😁 Cele 2 tipuri de conturi sunt tratate fără favoritisme de către algoritmul Instagram. Tot ce contează este, din nou, modul în care userii interacționează cu conținutul tău.

Algoritm Instagram 2020

– Primele 30 de minute după postare sunt cele mai importante!

Of course not. S-a crezut multă vreme că engagementul pe insta rupe în prima jumătate de oră de la postare, deci că algoritmul favorizează contentul care primește mai multe likes & comments în primele 30 de minute. De fapt, contentul tău le va apărea persoanelor care interacționează mai mult cu el, chiar și după primele 30 de minute. Dar să postezi atunci când audiența este online rămâne o idee bună!

Algoritm Instagram 2020

Cam acestea ar fi, în linii mari, modurile prin care să poți “bate” algoritmul Instagram în 2020. Vom reveni cu încă un material despre algoritmul Instagram pentru Insta Stories , IGTV sau Instagram Explore. Până atunci, dacă ai nevoie de mai mult ajutor, contactează-ne și haide să ne vedem la o cafea! ☕

Sharing is caring
Related Posts
Cât de mult afectează “Learning Limited” reclamele pe Facebook?
Top 7 Facebook Placements Performante
Care-i treaba cu algoritmul organic de Instagram?! Deslușim noi acum misterul!

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage