Google AdWords
0

Ce este DDA-ul sau Data Driven Attribution

Ai rămas mască uitându-te în dreptul conversiilor din Google Ads și îți dădea cu virgulă la propriu, dar și la figurat? Nu înțelegeai ce se întâmplă și te urmărea asta și în somn? You nerd! E de la DDA! Data Driven Attribution! Ce e asta? Iți zic acum!

Data Driven Attribution

În cazul în care conversiile apar așa, nu te speria, e chiar de bine!

DDA-ul sau Data Driven Attribution is a unique advertiser-specific attribution model!

Acesta îți permite să identifici în mod corespunzător ce ad-uri conduc conversiile, astfel încât îți poți optimiza investițiile.

Înainte de a efectua o achiziție sau de a efectua o altă acțiune valoroasă pe site-ul tău, utilizatorii pot efectua mai multe căutări și pot face click pe mai multe dintre adurile tale.

În mod tradițional, Google Ads, dar și majoritatea celorlalte platforme de anunțuri furnizează date de conversie pe baza modelului “last click”. Astfel, singurul detaliu despre conversii pe care îl știam era ultimul ad pe care un utilizator a dat click înainte de a efectua o achiziție. Acest tip de afișare însă ne limitează.

Astfel DDA ne ajută să obținem o imagine mai clară asupra modului în care alte ad-uri au contribuit la calea care a condus utilizatorul la o achiziție, ceea ce oferă o mai bună capacitate de a măsura performanța Google Ads și de a optimiza campaniile.

How does it work, you say?

DDA utilizează datele contului pentru a calcula ce campanii, cuvinte cheie și ad-uri au cel mai mare efect asupra obiectivelor de conversie utilizând un algoritm pentru a atribui ”a conversion credit to marketing touch-points”. Acesta ține cont de căile care conduc clienții către conversie față de cele care nu fac acest lucru și determină contribuția reală a unui search click pentru fiecare cale de conversie.

Take note! Pentru a fi eligibil de implementarea acestui model în contul tău trebuie să ai la activ:

  • A minimum of 15.000 Google search clicks
  • A minimum of 600 conversions for a conversion action within 30 days

În plus, după ce începi să utilizezi DDA, trebuie să păstrezi 10.000 de clickuri for the account sau 400 de conversii for a conversion action în decurs de 30 de zile (pentru a evita trecerea la un model de atribuire liniară).

And if you didn’t understand me, who can explain it to you better than Google itself:

https://www.youtube.com/watch?v=74y0kRslmBA

Sharing is caring
Articole asemănătoare
De ce ai nevoie de o agentie de ppc
De ce ai nevoie de o agenție PPC și ce poate face aceasta pentru a-ți dezvolta afacerea?
Tot ce vrei să știi despre YouTube Bumper Ads
7 motive să treci acum la Google Analytics 4

Lasă un comentariu

Comentariul tău

Nume*
Website